Kaumera een jaar later

Het is alweer een jaar geleden dat we Kaumera Nereda Gum lanceerden als een nieuwe innovatieve grondstof die we uit rest- en afvalwater kunnen halen. Wat is er ondertussen gebeurd en wat gaat het komende jaar ons brengen? Er loopt een flink aantal onderzoeken en samenwerkingsverbanden om toepassingen te ontwikkelen. De tweede Kaumera extractie installatie in Epe is klaar en zal binnenkort ook volledig draaien. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!

In de prijzen

De samenwerkende partners in het NKOP (Nationaal Kaumera Ontwikkel Programma) hebben verschillende belangrijke prijzen en nominaties in de wacht gesleept:

We hebben de Waterinnovatieprijs 2019 gewonnen en de prestigieuze Aquatech Innovation Award 2019. Verder was Kaumera één van de finalisten voor de Circular Awards. In september 2020 werd één van de Kaumera partners Water Technology Company of the Year in de Global Water Awards 2020.

IVH-1676-20191105

Nog even nagenieten

De lancering van Kaumera was een prachtig event waar we met heel veel trots en plezier op terugkijken. Was u erbij of bent u benieuwd hoe het was? Kijk dan de terugblik!

DSC_0137 lr

Een kijkje in de Grondstoffenfabriek

Het eerste half jaar na de opening hebben we veel bezoekers mogen ontvangen. Helaas is dit sinds half maart vanwege Corona niet meer mogelijk. Daarom hebben we een videorondleiding gemaakt, zodat u toch kunt zien hoe het proces eruit ziet. En natuurlijk ontvangen we u heel graag 'live' zodra dat weer mogelijk is.

Eerste levering

In maart 2020 is de eerste vrachtwagen vol Kaumera geladen en vervoerd naar onze afnemer Chaincraft. Zij hebben het bewerkt en doorgestuurd naar hun klant Koppert Biological Systems. De Kaumera is gebruikt als biostimulant. Inmiddels is duidelijk dat de klant tevreden is met de resultaten en we verwachten binnenkort de volgende order!

DSC_0009 web

Meer weten?

Hier vind je nog meer achtergrondinformatie (docx, 20 kB) over het eerste jaar van Kaumera.

Waar kun je Kaumera voor gebruiken?

Naast gebruik als biostimulant en coating voor meststoffen, lopen er ook testen en onderzoeken voor gebruik in onder andere brandwerend materiaal, isolatie, bouwmaterialen en composietmaterialen. De toepassingen moeten natuurlijk allemaal grondig getest en onderzocht worden. Dat kost tijd, maar het is ook heel mooi en spannend om te zien wat er allemaal mogelijk is.