De kracht van samenwerking

Een innovatie als Kaumera kan alleen succesvol zijn als je samenwerkt met competente partners. En dit is precies wat de Kaumera organisatie al jaren doet samen met de machine- en installatiefabrikant en solution provider GEA. GEA levert de twee centrifuges die essentieel zijn voor het extractieproces.

GEA-technologie speelt een belangrijke rol

Dr. Birte Clason, GEA Senior Process Engineer voor de Business Line Environment, is sinds 2017 betrokken bij het project. "Wij leveren de mechanische bereiding in het proces. Vooral de laatste processtap in de schotelcentrifuge is cruciaal voor de kwaliteit van de Kaumera", meldt Dr. Clason. "We hebben de afgelopen twee tot drie jaar consequent aan deze stap gewerkt om uit te zoeken hoe we deze kunnen optimaliseren. We willen de kwaliteit van de Kaumera verbeteren, zodat deze precies voldoet aan de eisen van de klant."
"Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is de open en gelijkwaardige houding in de projectbesprekingen," zegt Dr. Clason. "Toen we een oplossing voorstelden, wees het Kaumera-team op mogelijke obstakels en uitdagingen. Vervolgens werkten we met hen samen om ze te overwinnen," zegt ze. En ze heeft het over praktijkervaring: "Als we onze apparaten naar de fabriek in Zutphen brengen, helpen de mensen daar ons met het aansluiten op hun installatie. Zo kunnen we veranderingen direct ter plekke testen en de resultaten samen bespreken. Het is een vruchtbare samenwerking waarbij we elkaar helpen."

Grondstoffenfabriek Zutphen hr

Kies altijd de optimale oplossing

Mark Smit is R&D Engineer/Manager Operations bij Kaumera. Ook hij is enthousiast over de samenwerking: "De visie van GEA sluit goed aan bij die van het waterschap. We zoeken naar nieuwe manieren om grondstoffen terug te winnen uit het zuiveringsproces. Op deze manier produceren we schoner water, verminderen we onze ecologische voetafdruk en creëren we toegevoegde waarde uit stromen die voorheen als afval werden beschouwd. Een van de voorbeelden is Kaumera, dat we winnen uit aëroob korrelslib in onze productiefaciliteit in Zutphen."

Hij vervolgt: "Als R&D-ingenieur draait mijn rol om het verfijnen van het Kaumera extractieproces. Elke aanpassing die we doen, heeft directe gevolgen voor de geavanceerde apparatuur van GEA. Het team van GEA is toegewijd aan het vinden van de beste technische oplossingen, zelfs wanneer er uitdagingen zijn. Een essentieel onderdeel dat we momenteel verbeteren is de schotelcentrifuge. Voor een grotere capaciteit voeren we tests uit met een alternatieve schotelcentrifuge. Dit grondige onderzoek zal ons naar de optimale oplossing leiden. Zo'n uitgebreid onderzoek levert een schat aan kennis op. Samen met GEA doen we uitgebreide kennis op over de Kaumera-extractietechnologie, die we mogelijk wereldwijd kunnen gebruiken."

Een blik in de toekomst

"Tijdens onze bijeenkomsten ontwikkelen we soms ook nieuwe ideeën waar niet alleen Kaumera, maar de hele waterbehandelingsindustrie baat bij heeft. Dus wie weet wat de toekomst brengt als we onze expertise blijven bundelen," zegt Mark Smit, met een blik op de toekomst.

GEA_Logo_wo_Claim_CMYK_VibrantBlue (2)

Sinds 1893 bouwt GEA centrifuges die een maximale scheidingsefficiëntie, doorvoer en beschikbaarheid combineren met een minimaal energie- en waterverbruik. Op basis van onze ervaring met meer dan 3500 procestoepassingen en de snelle vertaling van innovaties in verkoopbare producten, biedt de centrifugale scheidingstechnologie van GEA rendabele antwoorden op enkele van de meest dringende problemen van onze tijd. Alleen het meest efficiënte gebruik van hulpbronnen kan de kwaliteit van leven garanderen zonder de basis voor toekomstige generaties in gevaar te brengen. Duurzame groei - dat is het doel van de centrifugale scheidingstechnologie van GEA.