Vacature Business Development Manager

Business Development Manager Kaumera Nereda® Gum

De Kaumera Markt Hub

De Hub bestaat uit een team van professionals die samen werken aan de ontwikkeling en marketing van Kaumera, een nieuw, innovatief bio-based polymeer dat wordt gewonnen uit afvalwater. De ontwikkeling van Kaumera is het resultaat van een intensieve samenwerking binnen een consortium van Waterschap Vallei en Veluwe, Waterschap Rijn en IJssel, Stichting Toegepast Onderzoek Watermanagement (STOWA (stichting onderzoek waterschappen)), ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, biotechnologiebedrijf ChainCraft en de Technische Universiteit Delft.

Over Kaumera Nereda® Gum

Kaumera Nereda® Gum is een nieuw ontdekte bio-based grondstof die wordt gewonnen uit de slibkorrels die tijdens het Nereda® waterzuiveringsproces ontstaan. Het is een veelzijdige grondstof: het kan water afstoten en absorberen en het is brandvertragend. Het is ook zeer geschikt voor coatings en composietmaterialen. In Zutphen is vorig jaar de eerste Kaumera productielocatie ter wereld geopend. De Kaumera die daar wordt geproduceerd, wordt al op de markt gebracht voor land- en tuinbouwtoepassingen. Meerdere andere toepassingen in verschillende industrieën worden samen met geïnteresseerde partijen onderzocht. Omdat Kaumera een totaal nieuwe grondstof is, zijn er nog veel meer mogelijkheden die we nu nog niet kennen. Die moeten nog ontdekt en uitgewerkt worden.

De ontwikkeling van Kaumera heeft veel aandacht getrokken in de pers en vakliteratuur. Zo wonnen de initiatiefnemers de Aquatech Innovatieprijs van de Amsterdam International Waterweek 2019 en werd de derde prijs in de wacht gesleept bij de Circular Economy Awards van de Nederlandse Overheid.

Taken:

De hoofdtaak van de Business Development Manager is het identificeren van de mogelijke producttoepassingen en deze samen met partners om te zetten in kansen voor Kaumera. Hij/zij leidt de business development activiteiten voor de toepassingen en de beoogde klanten, van initieel contact tot het sluiten van een commerciële overeenkomst. Binnen het Kaumera consortium werken we nauw samen met verschillende partners om ons productaanbod en onze markten uit te breiden.

Hij/zij is ook verantwoordelijk voor:

 • Het uitvoeren van marktanalyses om de kansrijke toepassingen en klanten te identificeren.
 • Het blijven uitbouwen van de strategie om Kaumera te positioneren als een waardevol bio-based alternatief voor veelgebruikte chemische grondstoffen.
 • De vertaling van technische prestaties naar meetbare commerciële waarde en bijbehorende waardeproposities te ontwikkelen.
 • Het ontwikkelen van strategieën, business cases en ander marketingmateriaal met de partners in het Kaumera consortium.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk met nieuwe en bestaande partners in en buiten de watersector.

Functie-eisen:

De Business Development Manager moet ervaring en een bewezen track record hebben in business development binnen de chemische industrie en/of watertechnologie en inzicht hebben in technische toepassingen. Het ontwikkelen van de markt voor een nieuw product is een uitdaging. Daarom zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en het vermogen om zakelijke relaties op te bouwen belangrijke vaardigheden.

Verder vragen we:

 • Een HBO/WO denkniveau;
 • ervaring in het ontwikkelen van nieuwe & innovatieve producten in samenwerking met industriële partners;
 • vaardigheden en ervaring op het gebied van klantgesprekken;
 • ervaring met het onderhandelen over overeenkomsten en het bepalen van effectieve klantstrategieën;
 • de ondernemersmentaliteit om te werken in een snel groeiende organisatie met veeleisende doelstellingen;
 • minimaal 5 jaar ervaring in bedrijfs- en productontwikkeling;
 • de bereidheid om te reizen voor zakelijke doeleinden.

Wij bieden:

Ben jij de juiste persoon voor deze uitdagende functie? Dan bieden wij jou volop mogelijkheden je verder te ontwikkelen. Een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden zijn vanzelfsprekend.

Informatie en sollicitatie

Wil jij ons komen versterken? Stuur je CV en motivatiebrief naar info@kaumera.com, ovv sollicitatie Business Development Manager. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rudi Gerard, directeur bij Waterschap Rijn en IJssel, telefoon +31622200180.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Business Development Manager (pdf, 129 kB)