Koppert Biological Systems

Koppert Biological Systems heeft de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar de toepassing van Kaumera in biostimulant producten. Inmiddels hebben zij een meerjarig contract afgesloten voor de levering van Kaumera.

Harald Mikkelsen is vanuit Koppert als research initiator betrokken bij het project: “Het blijkt een goede en duurzame vervanger voor de zeewierproducten die dienen als grondstof voor een aantal van onze producten. Daarnaast draagt Kaumera bij aan een goede uitvloeiing van de producten en zien we dat dit de groei en het bodemleven extra stimuleert. Kortom: deze biobased grondstof heeft absoluut een meerwaarde.”

Henri Oosthoek, CEO van Koppert, onderstreept dat. “De inzet van Kaumera helpt ons om onze grondstoffeninzet verder te verduurzamen en stappen voorwaarts te zetten op het gebied van circulair werken. Het product wordt immers gemaakt uit afvalwater; hoe cradle-to-cradle wil je het hebben? En dit alles sluit naadloos aan bij de pioniersmentaliteit van Koppert: we werken continu aan vernieuwing, om zo voorop te kunnen blijven lopen.”


Wilt u meer weten over deze toepassing van Kaumera? Herman van der Kamp vertelt u er graag alles over.