Op deze pagina vindt u nieuwsberichten over Kaumera en de Grondstoffenfabriek.
Waterschap Rijn en IJssel onderzoekt samen met Bureau Waardenburg en het kennisprogramma Lumbricus of Kaumera de dijken kan versterken.
Kaumera op het snijvlak van kunst en wetenschap
Het werk is gemaakt door Nesie Junyi Wang, 4e jaars student fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Ze werd geïnspireerd door de vlamvertragende eigenschappen van Kaumera.
Kaumera neemt een grote stap vooruit. Vier Nederlandse waterschappen werken samen in een nieuwe coöperatie die verantwoordelijk is voor de productie. Een nieuwe startup BV neemt de marktbewerking op zich. Deze BV, Kaumera Sales and Services BV, is 50/50 in handen van Royal HaskoningDHV en de Kaumera coöperatie.Daarmee komt de productie van deze biobased grondstof in een nieuwe fase. De marktinteresse voor Kaumera is de afgelopen jaren aangetoond. Het is nu tijd de ontwikkeling te versnellen met meer capaciteit en focus.
Om de ontwikkeling van Kaumera te ondersteunen, heeft het EU LIFE programma een nieuwe subsidie voor de komende 3 jaar toegekend.
Kaumera ontwikkelt snel. Er zijn veel organisaties en wetenschappers bezig met onderzoek over toepassingen, extractie en optimalisaties. Om deze kennis te kunnen delen, is het belangrijk dat er een standaard is voor de labextractie van Kaumera. Deze is nu ontwikkeld door TU Delft.
Een innovatie als Kaumera kan alleen succesvol zijn als je samenwerkt met competente partners. En dit is precies wat de Kaumera organisatie al jaren doet samen met de machine- en installatiefabrikant en solution provider GEA. GEA levert de twee centrifuges die essentieel zijn voor het extractieproces.